Усанов нападнат заради Донецк?

Бас китаристът на „Любе“ Павел Усанов, който почина вследствие на нападение, е бил нападнат заради разговор за Донбас, пише вестник „Взгляд“, като се позовава на писателя Захар Прилепин, информира Фокус.

Според автора Усанов е седял в бар и е обсъждал случващото се в Донбас.

„На нас ни беше болно и не го криехме – често говорехме по тази тема. По всичко личи, че в кафенето е имало някого, на когото този разговор не се е харесал. Приближил се е към Паша и го е ударил по главата. Отзад. Ако беше лице в лице, убиецът щеше да има много по-малки шансове. Паша можеше да се защитава“, разказва Прилепин.

Той допълва, че Усанов е посещавал Източна Украйна, за да помага на местните жители. „Той отиде там, за да помогне с каквото може, работеше с талантливи хора, срещна се с бунтовниците. С една дума – изпълни дълга си пред руския народ и Русия, което не бе по силата на всички наши колеги“, обяснява още писателят.

Усанов бе нападнат в ресторант в град Дмитров, в Московската област, на 2 април. В резултат на инцидента той получи фрактура на черепа база и вътрешномозъчен хематом. Според очевидци музикантът е нападнат от мъж, седящ на съседната маса. По случая е задържан 39-годишен мъж, жител на Солнечногорския район.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят