Дърво уби секач без договор на остров в Дунав

44-годишен мъж от ломско село загина премазан от клон при сеч на дърва на остров сред река Дунав. Починалият секач не е имал трудов договор, съобщиха от Инспекцията по труда. Трагичният инцидент е станал към 14.10 ч. във вторник на остров Керкенеза край село Добридол.

Борислав В. бил един от секачите, които поваляли тополи с разрешението на лесничейството в Лом. Поради непредпазливост обаче секачът останал под един от големите стволове и изсъхнал клон се стоварил върху главата му. Човекът издъхнал на място от тежка черепно-мозъчна травма.

На острова веднага са пристигнали служители на Гранична полиция и Инпекцията по труда в Монтана. „По първоначални данни загиналият секач е работел не за фирмата, с която е сключен договор за добив на дърва, а с нейн подизпълнител. Работникът обаче не е имал трудов договор. Проверката продължава. Ще обявим трудов договор на мъжа, както е по закон, за да получи осигурителни права, а близките му право на обезщетение за злополуката!”, каза Димитър Петров – шеф на Инспекцията по труда в Монтана.

Загиналия мъж оставя три деца, семейството му е бедно и няма достътачно средства за погребението му, социалните служби ще помогнат, казаха от Добридол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини