Съдят трима митничари, присвоили конфискувани дезодоранти

Специалист, старши специалист и главен експерт от варненската митница отиват на съд за длъжностно присвояване, съобщи говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров.

Според внесения в съда обвинителен акт през септември 2014 г. тримата служители на няколко пъти изнесли големи количества конфискувани дезодоранти и ароматизатори менте. Стоката била оставена в митническия склад и трябвало да бъде унищожена, тъй като вносителят не притежавал права върху марките на козметичните препарати. Обвиняемите обаче се договорили със собствениците на фирмата и върнали в тяхната складова база голяма част от задържаната партида, за да бъде пласирана по магазините.

Тримата били спипани, докато транспортирали поредния транш дезодоранти и ароматизатори. Общата стойност на присвоеното е 147 861 лв., като сумата надхвърля около 435 пъти стойността на тогавашната минимална работна заплата, изчислиха от прокуратурата. Оттам уточниха, че за подобно престъпление наказанието е от 3 до 15 г. лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право