Стивън Хокинг: Черните дупки може да са портал към друга вселена, а не „вечен затвор“

Черните дупки от дълго време са считани за „вечни затвори“ за всичко, което бъде всмукано в дълбините им. Но според Стивън Хокинг, може да има изход. Световно известният теоретичен физик обясни тези понятия при откриването на инициативата „Черна дупка“ в Харвард в понеделник, стартираща програма, която ще се фокусира конкретно върху тяхното изследване, разказва Daily Mail, цитиран от "Фокус".

По време на лекцията Хокинг говори пред тълпа от над 1000 души. Той е директор на изследванията в Центъра за теоретична космология към университета в Кеймбридж в Англия, а през последните няколко години разкри своите теории за „загубената“ информация, която бива засмукана в черни дупки. Хокинг предполага, че тази информация може да се съхранява в алтернативни вселени и може и да не е загубена завинаги, както традиционно се смята.

Чрез инициативата „Черна дупка“, експертите от Харвард ще обединят силите си, за да „се култивира нов вид култура на хората, интересуващи се от черни дупки“, каза председателят на Департамента по астрономия Ави Льоб в Харвард.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука