Условна присъда за студент в съседска война със закани за убийство

Съседска война между семейство и собственици на фирма в Търговище, преминала в закани за убийство пред малки деца, доведе до условна присъда за 26-годишен студент.

Наказанието от 5 месеца лишаване от свобода с 3 год. изпитателен срок беше потвърдено от Окръжния съд в Търговище. Той постанови младежът П.П. да плати и по 1500 лв. на всеки от съпрузите от фирмата, за да покрие разходите им за адвокат.

Враждуващите страни влязоха до съда след инцидент с грозна разправа и закани от октомври 2014г. До него се стигнало заради служебните автомобили на фирмата, която се занимавала с разнос на стоки. Базата й била в съседство на жилището на родителите на П.П.

Служебните коли затруднявали движението по малката улица и това водело до спорове. Един от тези автомобили леко ударил джипа „Мерцедес”, управляван от младежа. Тогава студентът забил юмрук в лицето на шофьора от фирмата.

При друг случай служебна кола едва не ударила майка му, която се оплакала в базата, а вечерта отсрещната страна й отвърнала с обидни реплики. В деня на инцидента студентът, който се прибрал от Варна, потърсил собственичката на фирмата и предал на служителите й да я предупредят да не се занимава със семейството му.

Той заявил, че в противен случай щял да й „съсипе живота, да я пребие, да й направо мръсно” и т.н. Малко по-късно засякъл с колата си семейния автомобил на отсрещната страна и насочил своята срещу тях, принуждавайки ги да спрат. В автомобила на собственичката на фирмата били тя, мъжът й и трите им деца на 12, 6 и 1 год.

Двете коли спрели успоредно и през спуснатите стъкла младежът започнал да крещи, че щял да я заколи, да запали склада й. Мъжът й се намесил и тогава агресията се насочила към него. Заканите към него били, че щял да „му отреже главата и да я хвърли на децата му да си играят с нея”. Докато жената се опитвала да затвори прозореца, заради пищящите деца, била наплюта от студента в лицето.
Собственичката на фирмата се прибрала разплакана при служителите си, а мъжът й отишъл да подаде жалба.

В решението си Окръжният съд се позовава, че за такива закани се полага до 6 год. лишаване от свобода, а на младежа е даден минимум. Студентът трябва да плати разноските от делото в Районния съд и тези от Окръжния. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони