Свищовлия сезира данъчните власти за неплатени налози от 150 000 лв от бизнесмен

Буден жител на Свищов е изпратил писма до Дирекция "Местни данъци и такси" в крайдунавския град и до Териториална дирекция НАП във Велико Търново, както и до различни медии, в които алармира за неплатени крупни налози в размер на 150 000 лв от местен бизнесмен. Сигналът е подписан от Красимир Маринов и е срещу Тодор Тодоров, по-известен като Бобслея.

"С настоящото писмо бих желал да Ви информирам за корупционните практики в Община Свищов, които са се случвали в продължение на години и продължават да се случват и до този момент. Става въпрос за лице, което е активист на управляващата партия ГЕРБ в града, стопанисващо търговски обекти в центъра.От 2011 до 2016 година е "позабравил" да си внесе данъците към Община Свищов възлизащи в размер на над 150 000 лв, а към момента вероятно и повече", пише в сигнала на Маринов.

В него той уточнява, че Тодоров е действащ управител на фирма ЕТ "Деница-Тодор Тодоров" и стопанисва заведенията "Джубокс" и "Калгари" в Свищов.
"Надявам се, че с настоящият сигнал редовните данъкоплатци в Община Свищов ще станат с един повече и "недосегаемите" с един по-малко", казва в заключение Красимир Маринов.

Репортер на "Труд" потърси за коментар цитирания бизнесмен. "Това е дело на мои конкуренти. Наистина имам задължения към данъчните власти, но те са далеч по-малка сума от посочената. Това се дължи на лошия икономически климат и отлива на студенти. Икономическото ниво на града е под равнището на река Дунав", образно коментира Тодор Тодоров.

Той изтъкна, че е в реалния бизнес, изплаща кредити и погасява на вноски дължимите данъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони