МВР: Петролът ще поевтинява

Вигенин в Букурещ: България подкрепя приоритетите на Румънското председателство

Гърция пак е с най-големия дълг в ЕС България е в Топ 3 на най-малко задлъжнелите

Ера с българския Фъргюсън

Звездите на небето вече си имат треньор

Приключи проверката в ЕНЕРГО-ПРО, не са открити нарушения

Ръст на ражданията в УМБАЛ Бургас, момчетата пак са повече В "Дева Мария" 23 на сто от родилките са от други области

Денс клуб UN BESO в Търново чества 8 години Над 400 гости присъстваха на пищното тържество

Възстановиха движението по централния пловдивски бул. „Цар Борис III Обединител“ На него бе монтирана кулата за откриването на Европейска столица на културата

„Свободна Европа“ пусна сайта на възстановената си българска редакция На страницата не са публикувани никакви данни за контакт, имена на екип или поне на ръководител

Влак блъсна и уби жена в Пловдивско

4-годишно дело приключи със споразумение Наркопласьор беглец влиза в затвора

Токов удар от самобръсначка уби мъж в банята

МОН: Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран

Оставиха в ареста крадец на лотарийни билети Кражбата е рецидив и съдът се опасява, че извършителят може да се укрие

Свищовлия сезира данъчните власти за неплатени налози от 150 000 лв от бизнесмен

Буден жител на Свищов е изпратил писма до Дирекция „Местни данъци и такси“ в крайдунавския град и до Териториална дирекция НАП във Велико Търново, както и до различни медии, в които алармира за неплатени крупни налози в размер на 150 000 лв от местен бизнесмен. Сигналът е подписан от Красимир Маринов и е срещу Тодор Тодоров, по-известен като Бобслея.

„С настоящото писмо бих желал да Ви информирам за корупционните практики в Община Свищов, които са се случвали в продължение на години и продължават да се случват и до този момент. Става въпрос за лице, което е активист на управляващата партия ГЕРБ в града, стопанисващо търговски обекти в центъра.От 2011 до 2016 година е „позабравил“ да си внесе данъците към Община Свищов възлизащи в размер на над 150 000 лв, а към момента вероятно и повече“, пише в сигнала на Маринов.

В него той уточнява, че Тодоров е действащ управител на фирма ЕТ „Деница-Тодор Тодоров“ и стопанисва заведенията „Джубокс“ и „Калгари“ в Свищов.
„Надявам се, че с настоящият сигнал редовните данъкоплатци в Община Свищов ще станат с един повече и „недосегаемите“ с един по-малко“, казва в заключение Красимир Маринов.

Репортер на „Труд“ потърси за коментар цитирания бизнесмен. „Това е дело на мои конкуренти. Наистина имам задължения към данъчните власти, но те са далеч по-малка сума от посочената. Това се дължи на лошия икономически климат и отлива на студенти. Икономическото ниво на града е под равнището на река Дунав“, образно коментира Тодор Тодоров.

Той изтъкна, че е в реалния бизнес, изплаща кредити и погасява на вноски дължимите данъци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.