Facebook live: Лайфстриймът започна, ето как да го използваме

Facebook напредва бързо в лайстрийминга, след като наскоро компанията направи възможно всички потребители да споделят своите клипове на живо, предава Independent.

Новата функция вече е широко разпространена, на конференцията за разработчици F8 Марк Зукърбърк обяви, че видео ще може да се предава от всички устройства, включително дронове.

Приложения от сорта на Periscope или не чак толкова популярният Meerkat позволяваха мобилен лайфстрийм и преди, но Facebook със своят голям обхват, ще успее да популяризира технологията повече от всеки друг до този момент.

В момента доминиращи сред лайфстриймърите са големи медийни компании и известни личности, но вече нищо не спира и другите хора да добият популярност в интернет.

Предаването на живо е лесно. За да започнете, просто трябва да изберете опцията "нова публикация" на вашата iOS или Android версия на Facebook, след което натискате бутона за лайфстрийм (изобразен е като глава, от която излизат вълни), пишете кратко описание и започвате.

Лайфстриймът ще се появи при новините на приятелите ви, където те ще могат да гледат и да коментират, докато вие предавате.

Времетраенето на един лайфстрийм е до 30 мин. (за повечето хора) и ако има негативни коментари през това време, може да ги блокирате, като натиснете върху снимката и след това изберете "блокирай".

Също така може да предавате видео, достъпно само за членовете на дадена група или само за участниците в някое събитие.

Лайфстриймигът ще се разраства все повече и повече с течение на времето, така че може да очаквате все повече и повече предавания сред новините си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии