Цветанов: Западните Балкани са акцент в работата на Европол (НА ЖИВО)

Във Враца започва повторният оглед на щетите от ураганната буря

Нено Димов: Протестите за Пирин са политическа кампания, която ще продължи до изборите

Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Битката между Русия и Запада на територията на България От перестройката до днес тя мина през пет етапа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови права

АПИ събира водещи експерти за проблемното свлачище в Смолянско

Британските таблоиди си обясняват триумфа на Путин с баба Ванга

Генерал Румен Миланов пред „Труд“: Караме я в МВР по системата “Тюрлюгювеч” Кметските армии могат да узурпират обществения ред, вместо да го опазят

Експлозия рани двама души в Тексас

Европол обсъжда бъдещето на Балканите Цветан Цветанов и Клод Мораес откриват форума в НДК

Разкриха 100 фалшиви инвалиди в Ломско

Над 100 жители на Лом и селищата в района през последните 12 месеца са представили фалшиви документи, че имат увреждания, за да получават без да се трудят помощи от държавата. Документите с невярно съдържание са обжалвани и отменени.

Проверките за фалшиви инвалиди продължават, съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане /РДСП/ в Монтана. Само от началото на тази година експертите на службата в северозападната област са извършили 37 проверки за спазването на Закона за социално подпомагане и са разкрили и санкционирали девет нарушители.

Според разпоредбите социално слабите трябва да полагат по 4 часа труд в продължение на 14 дни в месеца, за да получат парични помощи. Част от обявилите се за бедни обаче представят протоколи от ТЕЛК, че имат тежки заболявания, което ги освобождава от задължението да копаят градинки и метат улици.

„Извършваме постоянни проверки и обжалваме документите, за които имаме съмнения, че са с невярно съдържание и са опит да се източва бюджета. За съжаление в 95 % от обжалваните случаи се оказва, че хората са здрави, но не желаят да работят. Такива лица се изключват за 1 година от социалните програми. За документите с невярно съдържание е сигнализирана и прокуратурата”, заяви шефът на РДСП- Монтана Георги Цеков. Само за първите два месеца на тази година в област Монтана са платени 3 065 302 лева помощи на 50 748 деца и възрастни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.