Заловиха мъж, прострелял полицай с въздушна пушка в Търново

Разкриха мъж стрелял и ранил с въздушна пушка полицай във Велико Търново.
Екшънът се разиграл около 21,30 часа на 10 април на ул. "Стефан Мокрев" в квартал "Бузлуджа" в старата столица. В злополучната вечер между група мъже избухнал лют скандал пред жилищен блок. 36-годишният А.И., който живеел в кооперацията се разгневил от данданията под прозорците си, грабнал въздушната си пушка и излязъл на балкона. Търновецът стрелял по скандалджиите с намерението да ги прокуди. Пред терасата на А.И. обаче имало дървета и той не видял, че на място вече били пристигнали полицаи.

Така разлютеният мъж произвел три изстрела с пушката по полицейски служители, реагиращи на сигнал за нарушение на обществения ред. След миг патрон пронизал бедрото на единия от униформените.

Едва на 19 април стрелецът бил установен. А.И. се оказал известен на полицията. Пушката, която не е регистрирана по надлежния ред и е с прикрепен оптически мерник е иззета. След доклад на материалите в прокуратурата А. И. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.325, ал.2, вр.ал.1 от НК. За хулиганската проява му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право