Заради задръстването на Аспаруховия мост БСП съветничка кани кмета на гости

Общинската съветничка от БСП покани на гости при нея кмета на Варна Иван Портних, за да види и преживее голямото задръствене сутрин на Аспаруховия мост. Тапата е предизвикана от мащабния ремонт на съоръжението, който стартира миналия петък. "Искам да поканя кмета на гости довечера и утре заедно да тръгнем към общината, за да види за какво става въпрос " предложи двусмислено от трибуната Милена Георгиева и предизвика смях в зала"Пленарна" Тя обясни, че е вървяла с маратонки пеш по моста, за да стигне навреме за сесията на ОбС.

Кметът Иван Портних помоли жителите на "Аспарухово" за малко търпение и увери, че всички институции, ангажирани с ремонта, полагат максимални усилия той да приключи възможно най-бързо до 15 юни. Той призова да се използва масово градския транспорт и обеща да бъдат пуснати повече автобуси. При тези задръствания се точат и коли с по-един човек, обясни Портних. Той припомни, че не е правен ремонт от 40 години и вече е неотложен, защото мостът е в критично състояние и дори вече е опасен.

Междувременно отмениха профилактиката на ферибота между двата бряга на Белослав, защото спирането му ще да остави пътуващите без алтернативен маршрут за Варна. Заради задръстванията на Аспаруховия мост съоръжението прави 20 курса повече и това ще глътне над 50 бона, каза кметът на Белослав Деян Иванов. Профилактиката ще се прави след полунощ до 4 сутринта, а фериботътрябва да влезе в задължителния планов ремонт в края на юни според изискванията на ДА "Морска администрация" . От Регионалния инспекторат на МОН въ Варна настояват за охраняема пешеходна зона на моста, по която да се движат учениците от кв."Аспарухово" до школата във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони