"Байерн" се гневи на симуланта Видал

"Байерн" и цяла Германия се разгневиха на Артуро Видал. Чилиецът бе най-добрият баварцец в последните мачове, но направи грозна симулация за дузпа в полуфинала за купата срещу "Вердер" (2:0).

"Няма никакво оправдание за постъпката му - каза героят Томас Мюлер, който първо откри резултата, а после вкара и дузпата. - Ако това се случеше на нас, щях да съм много гневен. По време на играта ми заприлича на нарушение, но истината е, че бе чиста симулация. Факт е обаче, че Янек Щенберг от "Вердер" скочи много рисково по посока на Видал..."

Най-големият немски вестник "Билд" започна гласуване - трябва ли Видал да бъде наказан за финала на 21 май в Берлин. 65 процента от вота е "Да". "Съжалявам много за "Вердер", не желая да побеждаваме с такива измислени дузпи", дипломатично каза и Пеп Гуардиол, треньорът на "Байерн".

"Много бе трудно да се види, всичко се разви бързо - извини се съдията-грешник Тобиас Щилер. - Стори ми се, че има контакт, но съм сбъркал. Този момент почерни мача, въпреки че не бе решителен за крайния изход."

Арбитърът имаше още едно много спорно решение в полза на "Байерн", но то мина в графата "правилно". В 61-ата минута Дейвид Алаба си вкара куриозен автогол, но Щилер отсъди нарушение в атака на Фин Бартелс, който наистина дръпна австриеца.

"Байерн" контролираше мача през цялото време, но не игра на познатото ниво. Заради изявите си на терена Томас Мюлер бе сравнен с екшън героя Чък Норис. При 1:0 националът вкара 151-ия си гол за "Байерн" в 347 мача. Само трима футболисти на баварците имат повече попадения от него в клубната история - Герд Мюлер, Карл-Хайнц Румениге и Ролан Волфарт.

"Вердер" пък вече има комплекси от баварския гранд. "Бременските музиканти" загубиха 7 от 8 дуела с „Байерн“ за купата на Германия. А във всички турнири са в серия от 13 поредни загуби с обща голова разлика 7:49.

Късно снощи трябваше да бъде определен и вторият финалист в мача "Херта" - "Борусия" (Дортмунд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят