Арестуваха турчин с холандски паспорт за умишлен палеж на "Ситроен" в Пазарджик

53-годишният Й.О., който има турско и холандско гражданство, е извършителят на умишлен палеж на лек автомобил "Ситроен" в нощта на 26 март 2016 г. в Пазарджик, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Чужденецът, който пребивава законно у нас, е направил пълни самопризнания като автор на палежа пред органите на реда. В хода на полицейското производство от квартирата му в Пазарджик са иззети и веществени доказателства, имащи отношение към престъплението. Всички действия на полицейските органи са съгласувани и преминали под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура. 53-годишният етнически турчин е задържан на 18 април първоначално за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление, а прокуратурата е удължила срока на задържане с още 72 часа.

Пострадалият лек автомобил е бил ползван от 54-годишния пазарджиклия Н.Ч., съсед на живеещия на квартира в областния град чужденец. В резултат на умишления палеж е изгоряла цялата предна част на колата. Случаят е разплетен от служители от сектор "Криминална полиция", които иззели всички видеозаписи от охранителните камери, намиращи се в близост до местопроизшествието.

През последните 2 месеца криминалистите от Областна дирекция на МВР и служителите от РУ в Пазарджик и Панагюрище разкриха част от авторите на пет умишлени палежи. Сред пострадалите от тях бяха административният ръководител на Районна прокуратура-Пазарджик Георги Кацаров, районната прокурорка Васка Наскова, началникът на РУ-Пазарджик Ненко Годжевъргов, бившият кмет на село Величково и настоящ адвокат Николай Чалъков и панагюрски бизнесмен, син на следовател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право