Шефовете и служителите от Фонда за лечение на деца арестувани по време на заседание, решавали съдбата на 43 деца

Снимка: Архив

Ръководителите и служителите на Фонда за лечение на деца в чужбина са били задържани по време на заседание, научи "Труд". Прибрани са от 10 до 15 души. Шефът на фонда Павел Александров също е бил отведен.

Заседанието започнало в 12,30 ч, точно тогава в залата влезли спецполицаите от ГДБОП, разказа Красимира Величкова от обществения съвет на фонда. Антимафиотите задържали само служители и шефове, но не и членове от обществения съвет.

Според Величкова акцията е заради доклад на здравното министерство, в който се посочват злоупотреби във фонда. Документът бил за минал период. Преди време от фонда поискали от министерството да се запознаят с доклада, но получили отказ - той бил предоставен на компетентните органи. Заради този доклад здравното министерство отпускало със закъснение парите за фонда, по думите на Красимира Величкова.

На "арестуваното" заседание трябвало да бъдат обсъдени случаите на 43 деца, едното от които - спешно. След акцията на антимафиотите от здравното министерство обещали да намерят начин спешните случаи да бъдат разгледани и решени в най-скоро време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини