Стартира ново безплатно мобилно приложение Shazam за изкуство

Компанията Магнус Реш официално обяви старта на ново мобилно приложение за света на изкуството, съобщава сайтът Artprice, цитиран от БГНЕС.

Приложението работи подобно на Shazam. Потребителят прави снимка на произведението, след което приложението му изпраща подробна информация за него, заедно с цени. За първи път в историята на изкуството база данни с цени от галерии и аукционни къщи е достъпна безплатно. Приложението може да се изтегли от App Store на Apple.

Основна характеристика на Магнус е най-голямата база данни на цени в света за съвременно изкуство, състояща се от цени от първичния пазар, както и цени на вторичния пазар. За първи път в историята на изкуството, информацията е достъпна за всички. Приложението черпи богата база данни от години усилен труд, усъвършенствани технологии и краудсорсинг. Магнус съчетава първичните пазарни цени с цените от търгове от над 1000 аукционни къщи, датиращи от 1901 г. В продължение на няколко години вътрешните потребители са добавяли произведения и цени от художествени галерии по целия свят с помощта на приложението. С официалния обществен старт се очаква базата данни да нарасне още повече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии