Началникът на НВУ оглави Българското астронавтическо дружество в Търново

Cнимка Веселина Ангелова

Началникът на Националния военен университет /НВУ/ "Васил левски във Велико Търново бригаден генерал Пламен Богданов оглави Българското астронавтическо дружество в старата столица.

Ректорът на военния ВУЗ бе избран за председател на клуба в болярския град като с това за втори път началник на НВУ ще ръководи дружеството. На събранието е присъствал и директорът на Института за космически изследвания и технологии на БАН, чл. кор. проф. д-р Петър Гецов.

"Пред членовете на клуба проф. Гецов направи кратка ретроспекция на българските постижения в овладяването на космическото пространство. Бригаден генерал Богданов представи доклад на тема "Въздушната мощ - настояще е бъдеще". Като задачи за годината, членовете на клуба си поставиха увеличаването на броя на членуващите и разширяване на дейността чрез създаване на ученическа и курсантско-студентска секция", информира бригаден генерал Пламен Богданов.

За заместник-председател са избрани Веселин Ангеличев, директор на СОУ "Владимир Комаров" и Нели Георгиева от ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон" за секретар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони