Оградата на границата ще продължи да се строи без обществени поръчки

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за обществените поръчки, според които оградата на границата ни с Турция ще се доизгражда без обществени поръчки, предаде "Фокус".

Според вносителите на закона одобрената промяна ще спомогне по-бързото изграждане на съоръжението, което ще спира потока от мигранти.

Народният представител Валери Симеонов, който бе сред вносителите на законопроекта, призова народните представители да го подкрепят, защото според него това е единствената възможност оградата на българо-турската граница да бъде своевременно завършена.

Опозицията, в лицето на „БСП лява България”, се обявиха против закона, като нейният представител Иван Иванов определи предлаганите промени като „замазване на нечия несвършена работа”.

От своя страна Станислав Иванов от ГЕРБ коментира, че опозицията е подкрепила такова предложение в стария Закон за обществените поръчки, което според него я лишава от аргументи сега да бъде против.

По предложение на Валери Симеонов, законопроектът бе подложен на първо и второ гласуване в рамките на същото пленарно заседание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика