Обвиниха Киро Принца за убийството на Кольо Дългия, разкайвал се

Окръжна прокуратура-Бургас внесе в Съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил Христов. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 17.04.2016 г. в гр. Несебър, умишлено е умъртвил Никола Колев, прострелвайки го с пистолет.

Пред бургаските магистрати Киро Принца посочи, че съжалява за всичко, което е станало, предава "Фокус".

„Не съм искал да стане така. Ще помагам със съдействие за всичко по делото. Няма да се крия. Не съм се скрил във вечерта, когато е станало”, каза той в съдебната зала.

Пред Бургаския окръжен съд държавната прокуратура поиска на Христов да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. С оглед на събраните до момента доказателства и с оглед на това, че лицето е осъждано през 1981 година - за престъпление срещу личността, за което е реабилитиран, има вероятност той да извърши ново престъпление и да се укрие.

Според обвинението, това е тежко, умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Христов има постоянно местожителство в София и адресна регистрация в Несебър. Той е семеен и с три деца.

Упълномощеният защитник по делото адвокат Росен Кожухаров поиска на обвиняемия да му се наложи по-лека мярка „домашен арест”, тъй като според събраните доказателства няма предпоставки лицето да се укрие. Той е съдействал на полицията след инцидента.

Кожухаров каза, че жертвата и обвиняемият са близки, семейни приятели. Според него, това е нелеп, случаен инцидент.

Решението на Окръжен съд-Бургас ще стане ясно в 17,30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право