Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Иновация: Кучемати в Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов изпробва кучемата, а първото нахранено куче беше едногодишната Бела

Пускаш пластмасова бутилка, получаваш храна за домашния любимец

Кучемати заработиха в Бургас. Иновацията впечатли не само собствениците на домашни любимци, но и всички посетители на Морската градина, които с интерес разучават вендинг машините. Засега те са поставени на три места в града, като едното е в парка- любимо място за разходка на бургазлии.

Срещу празна пластмасова бутилка автоматите дават порция храна за домашния любимец. Това е съвместна инициатива на Община Бургас и местното подразделение на Агенция по храните, която има за цел да поощри разделното събиране на отпадъци.

Първите “кучемати” са разположени в близост до оградените площадки за разходка на домашни любимци – освен при Пантеона в Морската градина, в парковете на комплексите “Изгрев” и “Славейков”.

В едното отделение на машината можете да се излее вода от пластмасова бутилка, с която да се утоли жаждата на кучето. При поставяне на празната бутилка в специален отвор, се задейства механизъм, който пуска безплатно в друго отделение, съседно на това с водата, порция храна на гранули.

“Ако проектът се окаже устойчив, ще поставим такива машини на още няколко места. С него искаме да създадем екологични навици и отношение към животните най-вече у децата”, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Градоначалникът и директорът на местния клон на Агенцията по храните в морския град д-р Георги Митев, демонстрираха как работят новите автомати. Д-р Митев обясни, че моделът на вендинг машината е взаимстван от големите европейски градове, а самата тя е доста икономична, тъй като се захранва със соларна батерия.

Това е поредна инициатива, улесняваща собствениците на домашни кучета в Бургас, след като в града се направиха специални площадки за разходка и игри, а на ключови места са поставени и кошчета за изхвърляне на кучешки отпадъци, в комплект с необходимите торбички.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.