Събират петте присъди на Сидеров в една (обзор)

Волен Сидеров за пети път потвърди, че е хулиганствал.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров получи петата си присъда за хулиганство и тя отново бе пробация. Софийската градска прокуратура ще предложи на съда те да бъдат кумулирани, т.е. той да изтърпи най-тежката от тях.

Националистът се призна в Софийския градски съд (СГС) за хулиган и по делото „Летище Варна“, след като се споразумя с обвинители. Наказанието, което СГС одобри, е за година и два месеца. През това време Сидеров трябва да се регистрира по настоящ адрес, два пъти седмично да се среща с пробационен служител и заплатата му да бъде орязана с 15%.

През януари 2014 г. по време на полет от София към Варна той, в компанията на свои съратници обидил френския аташе Стефани Дюмортие, която го помолила да говори по-тихо. След кацането атакистът блъснал пасажера Димитър Бахнев, а после се съпротивлявал на полицаите Милен Кателиев и Недко Недев, които се отзовали по сигнал за тревога. Накрая забил юмрук в лицето на униформения Костадин Колев.

Делото продължи близо две години, заради което Сидеров ще трябва да плати и 4379 лв. разноски.

Той се обяви по-рано за виновен и по 4 други дела - за нахлуването в НАТФИЗ, за безредиците в Батак, както и за скандала пред клекшоп на столичната ул. „Раковски“. По всички беше осъден на пробация и на удръжки от заплатата. За четвъртия случай, станал известен като „Извини се, бе“, той ще чисти 100 часа паметници безвъзмездно.

Предстои за окончателното му наказание да реши СГС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право