Утре ще е слънчево и няма да има силен вятър

Утре ще е слънчево, ще духа умерен северозападен вятър, който ще утихне в следобедните часове. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 15° и 20°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане ще остане малко по-високо от средното за април.
Тази нощ над Западна и Централна България ще е ясно. Над източните райони ще има променлива облачност и на места ще вали.

Утре до обяд по Черноморието ще прегърми и ще има променлива облачност. След обяд ще е слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който ще отслабне. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 14-15°, на север от нос Калиакра е 11°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, със слаб северозападен вятър, който ще отспабне.Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 4°.

В петък сутринта ще е доста хладно, минималните температури ще са между 3° и 8°. На отделни места, главно в котловинните полета, може да се образува слана. През деня времето ще е предимно слънчево, със слаб вятър. Дневните температури ще се повишат - максималните ще са между 20° и 25°. Привечер от запад ще се увеличи облачността.

През следващите дни се очаква да е облачно. В събота само на отделни места ще превали слабо, а в неделя на някои места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат с два-три градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето