ЦСКА остави поредния отпечатък в българската футболната история

ЦСКА победи "Берое" с 2:0 в 1/2-финален мач-реванш от турнира за купата на България, който се проведе на препълнения с фенове стадион "Българска армия". "Армейците" се превърнаха в първия тим от аматьорската дивизия на българския футбол, който достига до финала на купата на страната.

Преслав Йорданов откри резултата в полза на домакините три минути след началото на двубоя. След груба грешка в отбраната на заралии топката стигна до Самир Аясс. Халфът намери Йорданов, който без забавяне стреля фалцово с десния крак, като шутът му първо срещна левия страничен стълб, а след това влетя в мрежата на Пиргов.

В 7-ата минута Иса изскочи сам срещу вратаря, но реферите спряха головата атака на гостите с несъществуваща засада.

След първите десет минути мачът се успокои. В 41-ата минута Маламов надбяга бавния национал Зехиров, центрира към Николай Цветков, който беше безгрешен и вдигна "червената" публика за втори път.

В 47-ата минута Берое отправи втория си точен удар в мача. Том шутира от 25 метра, но право в ръцете на Господинов. Домакините отговориха подобаващо и само секунди по-късно съвсем спокойно можеха да отбележат трето попадение, но Маламов не уцели вратата от 12-13 метра.

Десет минути по-късно играчите на Пламен Липенски имаха отлична възможност да се върнат в мача, но Станислав Костов не успя да уцели вратата след удар с глава от 3-4 метра. Осем минути преди края Балчев се помъчи да направи резултата класически от центъра на терена с прехвърлящ удар, но уцели напречната греда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ