Бизнесмен спря обир на банкомат

Крадците не успели да натоварят машината за пари. Един беше арестуван

Смел бизнесмен спря с бърза намеса поредна кражба на банкомат в петричкото село Кърналово. Устройството е монтирано в хранителния магазин на братята Марин и Георги Велеви. До него има и друго за плащане на данъци.

Марин Велев чул шум към 2,30 ч. през нощта в сряда. Той живее точно срещу супермаркета. Веднага излязъл и видял пред него джип с прикачена открита платформа. Обирджии товарели на нея банкомата.

Велев изтичал до джипа и хванал волана, но крадецът отвътре го ударил и потеглил с мръсна газ, като му прегазил крака. В същото време потеглил и паркиран наблизо „Фолкваген”, който очевидно бил с крадците. Бизнесменът дал знак на друг жител от селото, който го подгонил и засякъл, а пристигналата полиция арестувала шофьора.

Апашите не успели да задигнат машината с парите. По случая е образувано досъдебно производство. „Става въпрос за сериозна престъпна организация, със сигурност са наблюдавали търговския обект, начертали са план за действие. Влезли са през аварийния вход. Издирването на извършителите продължава”, уточниха криминалисти.

Неотдавна по същата схема бе задигнат банкомат от Банско и село Гърмен. Видеокамери бяха записали как джип дърпа на буксир банкоматите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право