Спортистки №1 и №2 у нас повеждат велошествие в Пловдив

Спортист №1 и №2 на България за 2015 година Габриела Петрова и Станилия Стаменова ще оглавят тази събота колоната на велошествието по улиците и булевардите на район "Тракия" в Пловдив.

Неговият старт е в 10.30 часа от кметството в район "Тракия", на чиято територия вече има изградено велотрасе от 15 км. В първата редица на колоната редом до Габи Петрова и Станилия Стаменова ще застанат още двукратният олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов, легендата на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев и волейболните шампионки при жените от "Марица" (Пд).

Ден преди 102-рото градско футболно дерби един до друг педалите ще въртят легендата на "Ботев" Петър Зехтински и административният директор на "Локомотив" Атанас Узунов, а компания ще им прави кметът на Пловдив Иван Тотев.

Велошествието в район "Тракия" е само 2 седмици, след като лично министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри колоездачния сезон у нас именно в Пловдив.

"Грабвайте колелетата и идвайте!", призова кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, който е генерален секретар на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Организаторите и спонсорите на велошествието са осигурили стотици награди, които ще раздадат на участниците чрез томбола - 10 велосипеда, 100 раници, 100 бутилки за вода, безплатни абонаменти за интернет, карти за басейн и фитнес, матраци, кошници с колбаси и др. Празникът ще е край барбекютата в парк "Лаута".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони