Премии вместо глоби в "Ботев" преди 102-рото пловдивско дерби

Президентът на "Ботев" (Пд) Ангел Палийски реши да вдигне духа на "канарчетата" преди 102-ото пловдивско дерби с "Локомотив" тази неделя от 17.30 часа на стадион "Лаута", като им раздаде премии вместо да наложи глоби за слабата игра и домакинския хикс 2:2 с опашкарите от "Монтана".

"Жълто-черните" се облажиха с по 1050 лв. за успеха си с 3:1 над "Черно море" часове, след като на съперниците им "Локомотив" бе изплатена по 1/2 заплата за месец февруари преди първата тренировка след поражението с 2:5 от "Берое". От ръководството на "Ботев" признаха, че премиите е трябвало да бъдат платени веднага след мача с "Монтана" в събота, но босът Палийски е стопирал временно раздаването на пачките в съблекалните.

От няколко месеца шефовете на "Ботев" (Пд) работят по изчистването на последния вътрешен дълг към бивши фирми на предишния мажоритарен собственик Цветан Василев, преди в управлението на клуба да влязат новите собственици около Румен Чандъров и Георги Самуилов. В случая става дума за сума от 11 млн.лв., които счетоводно се дължат на хърватска фирма, където един от акционерите е бивш шофьор на Цветан Василев.

Очаква се де юре и де факто всичко да приключи още преди Гергьовден и Чандъров, Самуилов и компания да вземат на чисто контролния пакет в "Ботев", който по същото време на 2015 г. имаше близо 60 млн.лв. дългове.

От "Ботев" и "Локомотив" засега не само запазват добрия тон, чиито начало бе поставено преди 101-вото градско дерби с общ брифинг с участието на кмета на Пловдив Иван Тотев, но и дори вече и си сътрудничат.

За целта от управата на "жълто-черните" предоставиха безплатно една от машините за наторяване на игрищата в Коматево на колегите си от черно-белия клуб, за да подобрят състоянието на тревното покритие на централния терен на "Лаута".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена