Майката на Дилян: Шефът на Фонда за лечение на деца се държа арогантно с мен

Арестуваният директор на Фонда за лечение на деца се е държал арогантно с родителите на 4-месечния Дилян от Пловдив, който има тумор на гръбнака, а от Фонда вече месец и половина бавят решението си за провеждане на лечение в чужбина, разказва майката пред Traffic News.

След като става ясно, че у нас не може да получи адекватно лечение, семейството на детето с тежко онкологично заболяване е насочено да търси помощ в чужбина. Но когато родителите се обръщат към Фонда за лечение, те се сблъскват с тромава и дълга процедура, която рискува живота на детето им.

„Аз разбрах, че тази институция не работи, защото й трябваше много дълго време, за да разбере, че за детето няма адекватно лечение в България”, разказа майката на Дилян - Даниела Христова.

Освен с бюрокрацията Даниела се сблъсква и арогантно отношение от шефа на фонда, който вчера беше задържан за 24 часа.

„Говореше ми на "бе", на "ма". Упрекна ме, че не съм била толкова активна. Арогантното поведение се преглъща. В случаят аз се боря за живота на детето си, защото с бездействието на институцията шансовете му за живот намаляват”, твърди още майката от Пловдив.

Даниела среща подкрепата и на други родители, също станали жертва на безхаберието от страна на Фонда. Техният протест ще се проведе днес в София.

„Дано някой ден този човек да си осъзнае грешката и да я признае пред обществото”, споделя още Даниела Христова.

Все още не се знае кога малкият Дилян ще замине за Германия. Надеждата на майка му обаче е това да се случи възможно най-бързо, защото шансовете на малчугана намаляват във всеки изминал ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве