Ангелкова: Очакваме между 5,8 и 6 млн. чуждестранни туристически посещения през лятото

България трябва да представи на Русия до юли варианти за използване на оборудването за АЕЦ “Белене”

Корнелия Нинова: Публикацията на Таско Ерменков за водата в София не е основание да бъде изключен от групата

ЕС започва търговски преговори с Австралия и Нова Зеландия

Австралийски архиепископ е признат за виновен в прикриване на сексуални злоупотреби с деца

Мтел пуска три продукта под марката А1

Бутат незаконни постройки в Столипиново

България е №1 по ръст на вложенията в имоти Веднага след нас се нареждат Виетнам, Индонезия и Аржентина

EVN разпострани съвети за безопасност в случаи на гръмотевични бури

Демонстрират в Стара Загора автомобил на водородно гориво

Тиражираното име “Илинденска Македония” е неприемливо от гледна точка на нашия национален интерес, заяви Румен Петков

Вижте възпоменателната монета на Белия дом за срещата между Тръмп и Ким Чен Ун

Осъдиха нашенка, мамила датчанин Над 5 800 лв. ще струва на булката авантюрата с измамения чужденец

Колко дни максимално може да се работи без прекъсване

Над 55 000 дванадесетокласници се явят на втората задължителна матура утре

Плевнелиев се срещна с най-големите еврейски организации в Ню Йорк

Стратегическото партньорство между България и Съединените щати, както и между България и Израел в сферите на сигурността и енергийната диверсификация бяха основен фокус по време на срещата на президента Росен Плевнелиев с представители на най-големите еврейски организации в Ню Йорк, предаде БНТ.

Те увериха държавния глава в категоричната си подкрепа и готовност за активна работа в полза на кандидатурата на българския кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова.

Еврейските организации похвалиха страната ни за начина по който се справя с бежанската криза. “Оценката тук в САЩ е, че България е една от много малкото държави, която върши добре работата си по опазване на външната граница на ЕС. Тук се оценява много високо спазването на правилата и човешките права”, заяви президентът.

Възможностите за диверсификацията на източниците на газ у нас и договореното с помощта на Съединените щати споразумение за българо-гръцкия интерконектор, както и активната работа между двете държавите сферата на сигурността и кибер отбраната бяха също сред акцентите в разговора с еврейските организации.

“Днес тук чухме и много силни думи в подкрепа на кандидатурата на Бокова в нейната кампания за генерален секретар на ООН. Радваме се, че такива силни приятели на България също ще ни подпомогнат в плана, който правителството е подготвило в подкрепа на тази кандидатура”, коментира Плевнелиев.

Състезанието ще бъде трудно, но в рамките на предстоящите му срещи в ООН през следващите дни, това ще бъде централна тема, заяви още Плевнелиев. “Разбира се, при всички трудности днес стартираме с едно голямо уверение, че имаме силен кандидат на който да пожелаем успех”, коментира той.

По-късно днес в централата на ООН държавният глава ще има изказване в рамките на пленарната сесия на организация по Целите за устойчиво развитие. Росен Плевнелиев ще участва в официалната церемония и ще подпише от името на България и глобалното споразумение от Париж за климатичните промени.

“Което е споразумение за ясен ангажимент на всеки на планетата, на всяка държава и нация затова, че ние трябва да действаме природосъобразно и в интерес на следващите поколения”, заяви Росен Плевнелиев.

Росен Плевнелиев изрази надежда, че след неговия подпис под споразумението България ще бъде и една от първите държави, която ще го ратифицира.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.