Общинари продават свои творби за лечение на дете в Търново

Служителите от общинската администрация във Велико Търново подредиха изложба със свои художествени творби, а средствата събрани от благотворителната инициатива ще бъдат дарени за лечението на болно дете.

Експозицията с творенията на общинарите ще остане до 4 май.
Чрез благородната инциатива Община Велико Търново набира средства за лечението на 3-годишния Йоан Тодоров.

Възпитаникът на детска градина "Ален мак" страда от ретинопатия на новороденото - пета степен. Медицинските процедури се провеждат в Русия.
Със свои произведения в експозицията участва и зам. кметът на старата столица Снежана Данева-Иванова, която се занимава със стъклопис и е инициатор на благотворителния базар.

Изложбата бе открита от зам. кмета на болярския град Ганчо Карабаджаков. "Да помогнем на дете в нужда е хуманен и напълно естествен жест, макар и скромен, но от сърце. Изкуството, на което ставаме свидетели днес, е чудесно и е на ниво над самодейното", сподели Ганчо Карабаджаков.

Снежана Данева-Иванова отправи апел към всички великотърновци да подкрепят каузата и да помогнат на малкия Йоан и неговото семейство.Изложените картички, сувенири и ръкоделия за Великден, пластика от дърво, стъклопис са на стойстост от 5 до 200 лева.

"Колегите, които работят в Общината, освен служители със своите експертни компетенции, са и хора с чувства, емоции и преживявания, хобита и артистични умения", заяви Снежана Данева-Иванова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони