Борисов за акцията във Фонда за лечение на деца: Москов подаде сигнала, службите я избродираха

"Службите я избродираха. Затова се наложи по-дълго да се използват СРС-та и свидетелски показания, за да могат да си свършат по-добре работата", заяви премиерът Бойко Борисов по отношение на акцията във Фонда за лечение на деца, цитиран от Канал 3.

"Не разбирам колегите, които се изказват за това, че не се бързало да се провеждат акции. Години наред се прибързваше и накрая резултатите са оправдани”, посочи Борисов. 

Той заяви, че е от хората, които искат много бързо да се случват нещата, но за него е важно "тези които са си позволявали да правят нередни неща и се надявам това да бъде доказано в съда, ще си понесат отговорността".

"Министър Москов отдавна е подал сигнала, службите го работят. Покрай лекарските протести малко се забавиха действията, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани. По-късно предполагам, че службите и прокуратурата ще дават подробности", каза още той.

"Гарантирам, че парите, които правителството и министерството трябваше да дадат за болните деца, вече са преведени”, допълни той. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право