Нова полицейска акция в чалготека, проверени са тоалетните, няма задържани

Специализирана полицейска операция се извърши тази сутрин около 2 часа в търновската дискотека "Пайнер Премиум". Над 30 полицейски служители 30 служители от различни звена и структури, и от други полицейски управления от ОД на МВР във Велико Търново са тарашили дискотеката. В масираната акция са участвали както униформени, така и служители под прикритие, уточни главен инспектор Валентин Къндев, началник на РУП в старата столица.

За пръв път толкова много полицаи посещават нощно заведение, коментираха очевидци в дискотеката по време на проверката. След като в обекта влезли полицаите, озвучаването е било спряно за 20 минути и присъстващите стотици посетители са започнали да бъдат проверявани щателно за документи за самоличност. Същата нощ участие в дискотеката е имала звездата на "Пайнер" Цветелина Янева.

„Искаме да направим качествена проверка, коментира гл. инсп. Къндев, а за това се иска обезпечение от човешки ресурс. Проверени бяха всички прилежащи помещения на заведението, вкл. и тоалетните.

Проверката е рутинна, обясни още Къндев, и е превенция преди предстоящия летен сезон. Акцията има за цел да контролира присъствието на малолетни и непълнолетни лица, има ли наличие на стоки без бандерол, фирмата, която упражнява охранителна дейност, също и разпространението на забранени от закона вещества, най-вече наркотични.

Нощната полицейска операция не е установила нередности и няма задържани лица, съобщи гл. инсп. Къндев. При щателното претърсване на помещенията не са открити лица, които държат в себе си или употребяват наркотици. В дискотеката е имало и посетители, съпричастни към криминалния контингент, но и в тях не са установени наркотици. В заведението не са открити стоки без бандерол. Сред стотиците посетители не е са установени малолетни или непълнолетни. „В това отношение управата на заведението провежда строг контрол, коментира още Къндев.

Всички проверени са били с изрядни документи за самоличност. Окомплектована е била и документацията на охранителната фирма, която е наета от "Пайнер Премиум". По отношение на документите и работата на гардовете, не са открити нарушения на Закона за частната охранителна дейност.

Според гл. инсп. Валентин Къндев, подобни внезапни акции ще продължат на територията на града и цялата община, като елементът на изненадата за собственици и любителите на нощния живот ще се запази.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право