Квесторите на матурите също без телефони по време на изпитите

Над 52 000 зрелостници са подали заявления да се явят на държавни зрелостни изпити тази година. На пресконференция на МОН днес бяха оповестени мерките, с които ведомството възнамерява да се бори с преписвачите, предаде БТВ.

За първи път тази година и квесторите ще бъдат задължени да предават мобилните си телефони. Така в деня на изпита единственият човек, който ще разполага с мобилния си телефон, ще бъде директорът на училището.

За първи път тази година ще бъде изпратен представител на министерството във всяко едно от 624-те училища, в които ще се провежда държавен зрелостен изпит. Също така във всяко училище ще има и трима представители на родителите.

Обмисля се камерите да бъдат осъвременени, така че да могат да записват и звук. Всички те ще бъдат обединени в единна видеомрежа и ще бъдат наблюдавани в реално време от инспекторите в образованието. Това са само мерките, които са публични, има и пакет от тайни мерки, който ще бъде оповестен едва след приключването на държавните зрелостни изпити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование