Арест и екстрадация за израелец изнасилил непълнолетна в родината си

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” даде ВОС по искане на Окръжната прокуратура на 45-годишния израелски гражданин Елияху Фахима.

До българските власти е постъпило искане от съдебните власти за задържането и екстрадацията на Фахима за блудство и изнасилване на ненавършило 14 години момиче, съобщиха от пресслужбата на съда. Той прие за налична заповедта за временен арест, предпосина на 28.01.2016 г. от Магистратски съд в Be,er Sheva, Израел.

Става ясно от нея, че спрямо израелеца се води наказателно производство за три тежки умишлени престъпления, извършени през 2010-април 2011 г. Пред варненските магистрати той представил , че има постоянен адрес в морския град и е регистрирал търговско дружество със седалище в него.

Фахима напуснал родината си на 26 февруари м.г и се отклонил от наказателното преследване. Получана е и молба за екстрадация на израелеца. Съдът му даде временно задържане под стража от 40 дни , като ще бъде настанен в затвора, а след това екстрадиран в родината му. Определението може да се обжалва в 3-дневен срок пред ВАС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право