Търново грейна с великденска украса

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново грейна с пищна великденска украса. Близо 300 декоративни яйца в най-различни цветове ще радват в празничните дни жителите и гостите на старопрестолния град.

30 от тях са светещи и вече са поставени върху арката, която се намира на ул. "Независимост". Така централната част на болярския град ще е още по-атрактивна нощно време.

Още 200 шарени яйца ще бъдат закачени по клоните на дърветата пред Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Пъстри великденски кошници с близо 60 яйца гиганти пък са експонирани на площад "Цар Асен I" пред крепостта Царевец, в зелената зона на пътен възел "Качица", както и срещу сградата на Централна поща.

Жителите и гостите на Велико Търново ще посрещнат нощта на Христовото възкресение на крепостта Царевец. Пасхалното богослужение ще е в Патриаршията музей "Възнесение господне", където точно в полунощ на 30 април срещу 1 май ще бъде посрещна благодатният огън.

Празнични фойерверки и 250 факли ще озарят нощното небе. 300 козунака и 3000 осветени яйца ще бъдат осигурени от Община Велико Търново и фирми партньори. Светата литургия по случай Възкресение Христово ще бъде отслужена в катедралния храм "Рождество на Света Богородица" и започва в 01,00 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони