Шефът на Фонда за лечение на деца е сключил неизгодни сделки за близо 500 хил. лв.

Павел Александров, бившият вече директор на Фонда за лечение на деца, който беше арестуван вчера при акция на ГДБОП, е сключил неизгодни договори за близо 500 хил. лв., съобщи прокуратурата, цитирана от БТВ.

Той  е сключил договор за наем със своя приятелка – Маргарита Мунос, обственичка на апартамент във Франция, в който били настанявани изпратени за лечение деца. Така Мунос е получила 200 хил. лева от Фонда. Прокуратурата е установила, че наемната цена била многократно повишена спрямо пазарните във Франция.

Във всички останали държави децата са били настанявани в българските посолства, обясни ръководителят на спецапелативната прокуратура Даниела Попова.

Освен това Александров сключил договор с посредническа фирма, която единствена имала право да превозва деца за лечение в Турция. На фирмата били платени 250 хил. лева.

Друга нередност, която разследващите установили е, че за спешните случаи Александров се консултирал с трима конкретни лекари, които винаги насочвали децата за лечение в болниците, от които са.

Тримата експерти, чиито имена засега прокуратурата не съобщава, са дали по около 100 становища, като за всяко от тях са получили по 35 лева.

Всички останали експерти в списъка са ползвани най-много веднъж или два пъти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право