В дома на шефа на Фонда за лечение на деца са намерени 16 хил. евро и юбилейни монети

Видео: МВР

В дома на бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров са намерени 16 хил. евро и юбилейни монети, предаде пресцентърът на МВР.

"В банков сейф са намерени множество юбилейни монети на доста висока стойност, към настоящия момент има назначена експертиза", заяви прокурор Даниела Попова, председател на Апелативната Специализирана прокуратура, на брифинг във връзка с проведената съвместна акция между Специализираната прокуратура и ГДБОП във Фонда за лечение на деца, предаде "Фокус".

Наблюдаващият прокурор анализира доказателствата и до края на 24-те часа ще бъдат привлечени лицата като обвиняеми”, уточни прокурор Попова. "Интересно вчера като находка е, че намерихме един от протоколите на Обществения съвет на фонда, който не е подписан от миналия месец, а вече по него са изпратени за лечение няколко от децата, но тепърва предстои да бъде изяснен случая", коментира още Даниела Попова.

Извършени са претърсвания в 6 кабинета от сградата на фонда, на 6 частни адреса, както и 8 обиска. Открити са множество документи, съдържащи данни за корупционни практики във Фонда за лечение на деца. С помощта на експерти от отдел „Корупция“ в Министерството на здравеопазването разследващите не са иззели оригиналите, а копията с оглед операцията да не попречи по никакъв начин и да не доведе до забавяне на процедурата по лечение на децата или преустановяването на започнала такава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини