Росен Плевнелиев пред ООН: Целта ни е да развием "зелена" и енергийно ефективна икономика

"България вече започна работа по механизма за въвеждане на дневния ред до 2030 година със старта на дебата за Националната програма за развитие "България 2030". Целта ни е да развием "зелена" и енергийно ефективна икономика, която да съхрани околната среда и да гарантира устойчив икономически ръст за всички граждани." Това каза президентът Росен Плевнелиев в централата на ООН в Ню Йорк в изказване в рамките на Тематичния дебат на високо равнище относно постигането на Целите на ООН за устойчиво развитие, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Президентът уточни, че напредъкът в постигането на целите на ООН са действия на национално ниво, подкрепа за най-уязвимите страни и по-силна Организация на обединените нации.

"Изпълнението на национално ниво не е достатъчно. Ако искаме да постигнем Целите за устойчиво развитие, трябва да обърнем повече внимание на най-уязвимите. Официалната помощ за развитие трябва да се фокусира върху възможностите на хората да вземат решения и да бъдат по-уверени и България активно участва в подкрепящите усилия на ЕС и на международната общност", заяви още Плевнелиев в изказването си

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини