Министър Кралев хвърля първата топка на турнира за Купа "Диана"

Красен Кралев ще хвърли първата топка на XXXVI международен турнир по водна топка за Купа „Диана“ на едноименния покрит басейн в София в петък. Министърът на младежта и спорта ще даде старт на първия двубой от следобедната програма на надпреварата, който ще е между отборите на Грузия и България I. Сутринта ще има други три мача от състезанието. Началото на срещата е в 17 часа, а преди това от 16 ч. е официалното откриване.

В турнира, което е под Патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, ще играят националните отбори за юноши до 16 г. на Сърбия, Румъния, Грузия, Молдова и два национални състава на България. Надпреварата, която завършва в неделя и е част от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“, бе подкрепена и от Министерството на младежта и спорта.

Турнирът е едно от най-старите състезания по водна топка в Европа, първото му издание е през 1971 г. и сега след две прекъсвания се възстановява отново от БФВТ.

Мачовете ще се играят с нова измерителна уредба и на ново игрище, закупени от Национална спортна база ЕАД специално за състезанието. Вратите, ограничителните коридори, модерното информационно табло, уредбата и указателите за времето за атака са производство на лидера в бранша Waterfly вече са монтирани на покрития басейн „Диана” в София. Връзката между отделните компоненти на уредбата е безжична. Игрището, на което се играеха досега мачовете в София на „Диана”, както и измерителната уредба, бяха закупени преди 15 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт