Сеп Блатер към Петър Александров: Благодаря за подкрепата, приятелю!

"Благодаря ти за подкрепата, приятелю! Никога няма да забравя, че бе до мен!"

С тези думи бившият президент на ФИФА Сеп Блатер връчи своята автобиография на Петър Александров, герой от Пеневата чета и четвъртите в света. Доскорошният №1 в световния футбол представи своята книга на едночасова церемония в Цюрих.

"Дойдоха медии от целия свят - разказа Александров. - Блатер каза, че се чувства в страхотна форма и не се плаши от нищо. Разкри, че е първият, който е искал да си издължи дълга (б.а. - към Мишел Платини, президента на УЕФА), за което е бил наказан."

"Спортна Швейцария е известна с двама души - аз и Роджър Федерер - рече пред журналистите Блатер. - Назначиха ме като 12-и човек във ФИФА. Тогава си казах, че във футбола играят само 11. И целта ми бе да вляза в "титулярния тим". Когато станах президент, ФИФА имаше 20 милиона долара дългове, а сега състоянието на централата е 1,5 милиарда. По мое време сме спонсорирали стотици страни по света, които са си построили нови сгради на футболните централи (б.а. - включително БФС)."

Няколко часа след церемонията Александров отново се завърна при своите футболисти във втородивизионния "Бил" за снощното гостуване на "Шафхаузен". Двукратният голмайстор №1 на швейцарското първенство е асистент, но клубът е раздиран от скандали и липса на финанси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят