Полиция разби тайно "общежитие" на крадци в центъра на Бургас

Полицаи от Пето РУП в Бургас разбиха тайно "общежитие" на крадци на вещи от домове. Тепърва ще се установява съпричастието им към извършени престъпления на територията на целия град. Групата е от осем души, съобщи комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР. Те са от Бургас и вътрешността на страната, сред тях има и една жена.

Осемте се приютили в изоставена постройка на улица "Иван Богоров". Преди там се е помещавало Инфекциозното отделение, но в момента не се ползва. В близост има автосервизи и бензиностанция, така че минават много хора и групата първоначално не се набивала на очи.

В изоставените помещения седемте мъже и жената нощували, през деня ходели на "лов". Жената се грижела за прехраната. Задържаните нямат домове, не работят нищо, не са роми, казаха полицаите.

Предполага се, че са разбивали мазета в околните жилищни блокове и са вземали буркани, алкохол, продавали крадени вещи от апартаменти. Възможно е откритото "общежитие" да е било временно убежище преди началото на летния сезон, когато са възнамерявали да се отправят към Слънчев бряг или курортите на юг.

Междувременно вчера от прокуратурата съобщиха, че на съд е предаден опасен крадец рецидивист. Това е Юрий Василев, от квартал "Победа", излязъл преди няколко месеца от затвора, където лежал пак за кражби. този път той застава пред съда заради грабеж над таксиджия.

Пострадалият шофьор Диян Костов бил принуден да даде на Василев всичките си оборотни пари- 134 лева, след като обвиняемият го заплашил с нож. Таксито било поръчано от Василев, който чакал на булевард "Мария Луиза". Подсъдимият държал в ръце чувал, пълен с части от алуминий и кабели, който оставил в багажника и казал на таксиджията да кара към бензиностанция „Шел“, в квартал “Победа“, но после му казал да кара навътре из улиците в квартала. В един момент, Костов отказал да продължи. Тогава Василев се обърнал към него и му казал, че ако не му даде парите си, ще извади ножа и ще го намушка. Костов се изплашил много и изпълнил каквото му наредил рецидивистът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони