Суарес показа зъбите на „Барселона“

„Барселона“ прекъсна негативната си серия от три поредни загуби в Испания. Каталунците „разкъсаха“ „Депортиво“ с 8:0. Луис Суарес, чиято захапка е прочута като качествата му, показа зъбите на „Барса“. Той вкара четири гола във вратата на тима от Ла Коруня. По попадение добавиха още Иван Ракитич, Лионел Меси, Марк Бартра и Неймар.

„Понесохме доста критики в последните седмици, но никога не загубихме вяра в собствените си сили и способности - каза Суарес след мача. - Сега всичко зависи от нашето представяне. Ако постигнем четири победи, ще бъдем шампиони. И ние сме хора, не сме машини“.

С головете си срещу „Депортиво“ Суарес изравни Кристиано Роналдо по отбелязани хеттрикове през сезона в Примера дивисион. И двамата имат реализирани 6 пъти по 3 гола. Четири кръга преди края „Барселона“ е лидер в класирането със 79 точки. Толкова има и „Атлетико“, но е втори заради показателите в преките двубои с каталунците. Играчите на Диего Симоне биха „Атлетик“ (Билбао) с 1:0 с гол на Фернандо Торес. Успех записа и третият в таблицата „Реал“. „Белият балет“ разби „Виляреал“ с 3:0 и е на точка от водачите в класирането. Карим Бензема, Лукас Васкес и Лука Модрич вкараха, като с техните попадения „Реал“ събра общо 101 гола от началото на първенството и пръв мина кота 100. Барселона има 96.

По време на двубоя Роналдо бе сменен за първи път от 33 мача насам. Португалецът получи контузия и трябваше да бъде изваден от игра. Травмата му обаче не е сериозна.

„Кристиано излезе, защото се уплаши - каза мениджърът на тима Зинедин Зидан. - Той искаше веднага да знае какво му се случи, а не да изчака самия край. Съжалявам, че в някои мачове не го вадех по-рано от игра. Може би сбърках. От време на време той трябва да получава почивка“.

Четири поредни победи трябва да постигне „Барселона“, за да вземе титлата в Испания. До края на шампионата каталунците имат срещи с „Хихон“, „Бетис“, „Еспаньол“ и „Гранада“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят