Майки излизат на системни протести след арестите във Фонда за лечение на деца

Жените се обединиха около тезата, че всеки може да е на мястото на семейство с болно дете и че застраховка здраве няма.

Десетки майки се събраха на протест пред сградата на Фонда за лечение на деца, за да подкрепят най-малките, които чакат с месеци решението на експертите дали да бъдат изпратени в чужбина.

Те се заканиха, че не се събират за последно. Ако няма промени в управлението на фонда, ние ще протестираме системно, заявиха жените пред „Труд“.

„Ако системата не заработи, какво трябва да значи това - че всички деца, болни от рак, са обречени на смърт?“, попитаха майките, събрали се да подкрепят 4-месечния Дилян и семейството му, които чакат фондът да даде становище от 2 месеца, докато бебето се влошава.

„Искам да ми отговорят защо трябва да злоупотребяваш с деца и докога ще се крадат средствата за тях“, попита Десислава Младенова, дошла със сина си Мони.

Междувременно стана ясно, че сумата, която са успели да съберат хората чрез кампании за Дилян, вече минава 180 000 лева.

„Как не ги е срам ние сами да събираме средства, за да си лекуваме децата, попитаха родители и се заканиха да се саморазправят с вече бившия шеф на фонда Павел Александров.

Майките се обединиха около мнението, че трябват присъди и застраховка здраве, която да гарантира, че утре други няма да са болни, няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини