Кукери освободиха Стара Загора от злите сили

Властите в Украйна възпрепятстват гласуването на руски граждани в Киев и Харков

Маскирани трошиха рейсове с бухалки

Сирийските кюрди дадоха обещание да възстановят контрола над Африн

Роси: Ще ги поздравя, ако ни бият на хубав терен

Отново ще изследват водата в село Казанка за уран

13 души са арестувани преди дербито ЦСКА – “Левски”

Директорът на Европол винаги работел с лекота с българските служби

Проф. Алексей Савов: Ракът на дебелото черво засяга все по-млади хора Засега няма генетични маркери за ранно откриване на злокачественото заболяване

Експерти от Организацията за химически оръжия ще разследват случая с отравянето на Сергей Скрипал

Кмет на село стана шофьор на ТИР в чужбина

Свикват две общински комисии

Ректорът на СУ: Всяка година намаляват кандидат-студентите заради демографската криза Може да се отмени решението за нулев прием в специалност „Медицина“, каза проф. Герджиков

И отново цар (В)Каранга!

Германският външен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение

EС реши окончателно за създаването на единен регистър на авиопътниците

Вътрешните министри на ЕС решиха окончателното създаване на единен регистър на авиопътниците, съобщава БНР.

Според новият закон ДАНС и партньорските служби са задължени да създадат специализирани звена, които да обработват личните данни на всички пътници, предоставени от авиокомпаниите.

Информацията ще се споделя между страните членки на съюза с цел бързото проследяване на заподозрени за престъпления, но за да влезе в сила регистърът, законодателството трябва да се синхронизира от парламентите на страните-членки.

Холандският правосъден министър от ротационното председателство на Съвета Ард Ван Дер Стьор обяви, че има консенсус и за нова европейска директива за борба с тероризма:

“Изключително важно е да обменяме информация, за да има анализ в реално време и оперативни действия. Незаменим фактор за страните-членки е оптималното използване на европейските и международни бази данни. Координаторът на ЕС по контратероризъм представи документ с най-общи условия за обмена на разузнавателна информация и аз го помолих да го доразвие”, каза той.

Планира се създаването на нова единна компютърна информационна система, която да събира данни от различни източници. Всички полицейски служби от общността трябва да имат достъп до нея.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.