Вежди Рашидов в Кипър, канят наши творци

Чрез Вас искам да поканя български творци да участват в програмата на Пафос като Европейска столица на културата през 2017 г. Това заяви на срещата си с българския министър на културата кметът на кипърския гр. Пафос Федон Федонос.

Българският министър на културата е на работно посещение в Кипър.

Десет минути преди пристигането на министър Рашидов в Пафос в кметството дойде новината от Брюксел, че днес е минал успешно последният мониторинг на Европейската комисия и тя одобрява подготовката на Пафос за Европейска столица на културата. Градът ще получи наградата "Мелина Меркури", която е в размер на 1 млн. евро. Кметът на Пафос бе особено щастлив да съобщи тази новина първо на българския министър на културата.

На срещата Вежди Рашидов изрази готовността на Министерството на културата да подкрепи съвместните прояви на Пловдив, който ще е Европейска столица на културата през 2019 г., и Пафос. Двата града вече имат активен диалог.

Кметът на Пафос съобщи на министър Рашидов, че българи, които живеят в Пафос, както и децата от българското училище в града, са поканени да участват активно в културните прояви през 2017 г.

Министър Рашидов получи официална покана на 28 януари 2017 г. да бъде официален гост на старта на Програмата на Пафос като Европейска столица на културата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура