Утре ще е слънчево, с максимални температури между 22° и 27°

Утре ще е слънчево, но около обяд над Западна България ще се появи разкъсана облачност, която до вечерта ще достигне и източните райони. Ще духа слаб вятър. Максимални температури между 22° и 27°, а в София те ще са 23° - 24°, съобщиха от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

На отделни места може да се образува слаба слана. Атмосферното налягане сутринта ще бъде малко по-високо от средното за април. През деня ще се понижава и вечерта вече ще е по-ниско от средното. Утрешната сутрин ще е хладна, с минимални температури, в по-голямата част от страната, между 2° и 7°.

Тази нощ ще бъде ясно и почти тихо.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 14 - 15°, на север от нос Калиакра е 11°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд ще се появят облаци. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра около 16°, на 2 000 метра – около 9°.

През уикенда над страната облачността ще се увеличи.

В събота след обяд само на отделни места, главно в западната половина от страната, за кратко ще превали дъжд.

В неделя валежи ще има на повече места, възможни са гръмотевици. Сутрешните температури ще се повишат, а дневните слабо ще се понижат.

В началото на следващата седмица вятъра ще се усили, от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще продължат да се понижават. Ще се задържи предимно облачно и ще вали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето