На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Благоустрояват и преобразяват Карлово с 16,3 млн. лв.

Родният град на Васил Левски ще бъде благоустроен и преобразен с 16 269 358,91 лв. с реализиране на инвестиционна програма “Устойчиво, интегрирано развитие на Община Карлово”, стана ясно при нейното представяне от кмета д-р Емил Кабаиванов. Програмата е одобрена от МРРБ и е разделена на няколко инвестиционни приоритета, в които общата сума е разпределена така: 4 708 00,67 лв. за градска среда, 1,5 млн.лв. за социална инфраструктура, 2 882 000 лв. за културна инфраструктура и 7 179 351,24 лв. за образователна инфраструктура.

Девет са обектите в групата дейности “Градска среда”, която включва изграждане на пешеходна зона по ул. “Водопада”, реконструкция, рехабилитация и пренареждане на тротоарни и улични настилки и озеленяване по улиците “Тодор Каблешков”, “Тодор и Ана Пулеви”, “Александър Стамболийски”, “Дружба”, “Хан Аспарух”, “Васил Левски”, междублокови и предблокови пространства. “С 1,5 млн.лв. пък ще отворим Център за работа с деца на улицата, чиято цел е да осигури безопасна и защитена среда, стимулиране на личностното, физическо и душевно развитие на малчуганите”, коментира кметът Емил Кабаиванов. Предвидената сграда от групата “Социална инфраструктура” ще разполага с помещения за индивидуална работа и почивка, зала за групова работа, кабинети за специалисти, санитарен възел, баня, парно, пълно обзавеждане и оборудване. Дворното пространство ще бъде с комбинирано спортно игрище и детски площадки, съобразени с възрастовите групи.

С 2 882 000 лв. пък ще се разшири Градската художествена галерия, а Историческият музей и читалище “Васил Левски” ще се реконструират, модернизират и конструктивно укрепят. В тези важни обекти от културната инфраструктура на Карлово се предвижда да се осигури ново ефективно осветление, достъпност за хора в неравностойно положение, видеонаблюдение, отоплителна и вентилационна система. С близо 7,2 млн.лв. до 2020 г. напълно нов модерен облик ще придобият СОУ “Васил Левски”, СОУ “Христо Проданов”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, ОУ “Райно Попович”, ЦДГ “Първи юни”, “Слънце” и “Гина Кунчева” и ОДЗ “Васил Левски” и “Зорница”, както и забавачката “Ана Козинарова” в село Розино, обещаха каращият трети кметски мандат д-р Кабаиванов и екипът му.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.