Теменужка Петкова: Всички енергийни дружества приключват 2017 г. на печалба

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград от утре

Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

Ураганен вятър събори 6 ел. стълба в благоевградско село

Майк Пенс: Американското посолство ще бъде преместено в Ерусалим до края на следващата година

В Германия заловиха наш наркодилър, избягал от правосъдието

Испански съдия отказа да преиздаде европейската заповед за арест на Пучдемон

Отменят грипната епидемия в Перник В София заболяемостта спада

Благоустрояват и преобразяват Карлово с 16,3 млн. лв.

Родният град на Васил Левски ще бъде благоустроен и преобразен с 16 269 358,91 лв. с реализиране на инвестиционна програма „Устойчиво, интегрирано развитие на Община Карлово“, стана ясно при нейното представяне от кмета д-р Емил Кабаиванов. Програмата е одобрена от МРРБ и е разделена на няколко инвестиционни приоритета, в които общата сума е разпределена така: 4 708 00,67 лв. за градска среда, 1,5 млн.лв. за социална инфраструктура, 2 882 000 лв. за културна инфраструктура и 7 179 351,24 лв. за образователна инфраструктура.

Девет са обектите в групата дейности „Градска среда“, която включва изграждане на пешеходна зона по ул. „Водопада“, реконструкция, рехабилитация и пренареждане на тротоарни и улични настилки и озеленяване по улиците „Тодор Каблешков“, „Тодор и Ана Пулеви“, „Александър Стамболийски“, „Дружба“, „Хан Аспарух“, „Васил Левски“, междублокови и предблокови пространства. „С 1,5 млн.лв. пък ще отворим Център за работа с деца на улицата, чиято цел е да осигури безопасна и защитена среда, стимулиране на личностното, физическо и душевно развитие на малчуганите“, коментира кметът Емил Кабаиванов. Предвидената сграда от групата „Социална инфраструктура“ ще разполага с помещения за индивидуална работа и почивка, зала за групова работа, кабинети за специалисти, санитарен възел, баня, парно, пълно обзавеждане и оборудване. Дворното пространство ще бъде с комбинирано спортно игрище и детски площадки, съобразени с възрастовите групи.

С 2 882 000 лв. пък ще се разшири Градската художествена галерия, а Историческият музей и читалище „Васил Левски“ ще се реконструират, модернизират и конструктивно укрепят. В тези важни обекти от културната инфраструктура на Карлово се предвижда да се осигури ново ефективно осветление, достъпност за хора в неравностойно положение, видеонаблюдение, отоплителна и вентилационна система. С близо 7,2 млн.лв. до 2020 г. напълно нов модерен облик ще придобият СОУ „Васил Левски“, СОУ „Христо Проданов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Райно Попович“, ЦДГ „Първи юни“, „Слънце“ и „Гина Кунчева“ и ОДЗ „Васил Левски“ и „Зорница“, както и забавачката „Ана Козинарова“ в село Розино, обещаха каращият трети кметски мандат д-р Кабаиванов и екипът му.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.