Благоустрояват и преобразяват Карлово с 16,3 млн. лв.

Родният град на Васил Левски ще бъде благоустроен и преобразен с 16 269 358,91 лв. с реализиране на инвестиционна програма "Устойчиво, интегрирано развитие на Община Карлово", стана ясно при нейното представяне от кмета д-р Емил Кабаиванов. Програмата е одобрена от МРРБ и е разделена на няколко инвестиционни приоритета, в които общата сума е разпределена така: 4 708 00,67 лв. за градска среда, 1,5 млн.лв. за социална инфраструктура, 2 882 000 лв. за културна инфраструктура и 7 179 351,24 лв. за образователна инфраструктура.

Девет са обектите в групата дейности "Градска среда", която включва изграждане на пешеходна зона по ул. "Водопада", реконструкция, рехабилитация и пренареждане на тротоарни и улични настилки и озеленяване по улиците "Тодор Каблешков", "Тодор и Ана Пулеви", "Александър Стамболийски", "Дружба", "Хан Аспарух", "Васил Левски", междублокови и предблокови пространства. "С 1,5 млн.лв. пък ще отворим Център за работа с деца на улицата, чиято цел е да осигури безопасна и защитена среда, стимулиране на личностното, физическо и душевно развитие на малчуганите", коментира кметът Емил Кабаиванов. Предвидената сграда от групата "Социална инфраструктура" ще разполага с помещения за индивидуална работа и почивка, зала за групова работа, кабинети за специалисти, санитарен възел, баня, парно, пълно обзавеждане и оборудване. Дворното пространство ще бъде с комбинирано спортно игрище и детски площадки, съобразени с възрастовите групи.

С 2 882 000 лв. пък ще се разшири Градската художествена галерия, а Историческият музей и читалище "Васил Левски" ще се реконструират, модернизират и конструктивно укрепят. В тези важни обекти от културната инфраструктура на Карлово се предвижда да се осигури ново ефективно осветление, достъпност за хора в неравностойно положение, видеонаблюдение, отоплителна и вентилационна система. С близо 7,2 млн.лв. до 2020 г. напълно нов модерен облик ще придобият СОУ "Васил Левски", СОУ "Христо Проданов", ОУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Райно Попович", ЦДГ "Първи юни", "Слънце" и "Гина Кунчева" и ОДЗ "Васил Левски" и "Зорница", както и забавачката "Ана Козинарова" в село Розино, обещаха каращият трети кметски мандат д-р Кабаиванов и екипът му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони