Площадка за социализиране на бездомни кучета откриват в Пловдив

Площадка за социализиране на бездомните кучета, настанени в общинския приют в Пловдив, ще бъде официално открита в петък, в зооветеринарния комплекс на 4-и километър на "Пазарджишко шосе". Целта е те да станат по-контактни и подходящи за отглеждане в домашни условия.

Обособяването на специалния кът за тренировки, игри и разходки на бездомните кучета се осъществи благодарение на доброволния извънреден труд на служителите от приюта и голяма група доброволци, които повече от година работят по социализирането на животните. Благодарение на техните усилия, през 2015 г. 138 бездомни кучета са одомашнени, а от началото на 2016 г. до момента още 45 са намерили кой да се грижи за тях.

Площадката е оборудвана с различни съоръжения за игра и тренировка на кучетата, пейки за доброволците и одомашнителите. Предстои да се поставят специални кошчета за екскременти и обозначителна табела.

В общинския приют за бездомни кучета в Пловдив е изградена система за видеонаблюдение, като има монтирани камери и в стационара към него. Новата система ще бъде демонстрирана по време на откриването на специализираната площадка, а програмата включва още дефиле на социализирани бездомни кучета и техните "лични треньори" и стрелба с въздушен пистолет с упойващи спринцовки.

Община Пловдив обяви април 2016 г. за месец в помощ на животните и хората, които ги обичат. От градската управа ще раздават подаръци на всички, които си вземат куче от приюта този петък между 11 и 15 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони