Спипаха на Терминал 2 23-годишен шофьор, причинил смърт в Първомай и избягал

Служители на Криминална полиция - Пловдив са арестували в сряда, на Терминал 2 на летище София, при опит да напусне страната, 23-годишния шофьор Стоян Д., след като на 17 април 2016 г. около 23.20 часа с лекия си автомобил "Рено Меган" блъснал и причинил смъртта на 43-годишна жена от ромски произход, а след това избягал от мястото на произшествието.

Фаталният инцидент е станал край бензиностанция "Петрол" на улица "Княз Борис Първи" в Първомай, където местната клошарка Елена вървяла по тротоара на път за квартал "Дебър". Пострадалата починала, вследствие на сериозни наранявания по тялото и допълнително появилите се усложнения от вътрешни кръвоизливи, на следващата сутрин в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив, където била транспортирана с линейка през нощта след злополуката.

Пловдивчанинът Стоян Д. е задържан за 72 часа, а в петък съдът ще гледа искането на Окръжна прокуратура за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "задържане под стража". Спрямо 23-годишния младеж е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343, ал. 3, точка "б" от НК - извършване на ПТП, от което е последвала смъртта на пострадалата, а деецът е избягал от местопроизшествието.

Съобразно последните промени в Наказателния кодекс за това престъпление вече е предвидено наказание, затвор от 3 до 15 години лишаване от свобода и лишаване от правоуправление на МПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право