Арестуваха още един от участниците в мащабна схема за пране на пари

44-годишният Радомир П. от Велико Търново е поредният арестуван, участник в мащабната схема за пране на пари, при която в периода от 23 ноември 2015 г. до 4 януари 2016 г., от чуждестранни търговски дружества, по банкови сметки у нас са били преведени и изтеглени над 2 млн. евро и не предотвратено изтеглянето на още 5 млн. евро.

В резултат на интензивните действия на Окръжна прокуратура – Пловдив, отдел "Икономическа полиция" при Областна дирекция на МВР и активното сътрудничество с правоохранителните органи на държавите-членки на ЕС, в сряда за срок от 72 часа, с постановление на наблюдаващия делото прокурор, е задържан и Радомир П.

Спрямо него са предявени обвинения, че като подбудител и помагач в съучастие с трима от останалите обвиняеми по делото, е участвал в пране на пари в особено големи размери - над 900 000 евро.

Понастоящем обвиняемите за пране на пари в големи размери по делото са 11, като спрямо шестима от тях е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Искане за вземане на тази най-тежка мярка предстои да бъде внесено в съда и за Радомир П., съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Оттам допълниха, че продължава и издирването на един от основните "играчи" в престъпната схема - Георги Христов Георгиев, управител на "Паоло 2015" ЕООД-Плвдив, на когото е повдигнато обвинение задочно.

Разследването продължава в тясно сътрудничество със съдебните и правоохранителните органи на пет държави от ЕС, имащи отношение към случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право