Парламентът продължава и днес работа по промените в Изборния кодекс

Парламентът продължава и днес да работи по промените в Изборния кодекс  предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Още вчера народните представители започнаха разглеждането на промените в изборното законодателство.

Остава депутатите да решат колко да продължи на предизборната кампания. Предложено е тя да бъде намалена от 30 на 21 дни. Това, което се предвижда е изборният ден да започва в 7.00 часа сутринта, вместо в 6.00 часа и да продължава до 20.00 часа, а не до 19.00 часа, както досега.

Народните представители трябва да решат ще има ли наказателен вот и как ще изглежда бюлетината. Идеята е това да бъде отразено в нея и да има квадратче "Не подкрепям никого".

От Реформаторският блок обаче настояват гласувалите по този начин да не се взимат под внимание, когато се броят гласовете за преминаването на 4-процентовата бариера, от която зависи коя партия ще е парламентарно представено. В противен случай се удрят малките партии.

Решение, касаещо образователния ценз за членовете на Секционните избирателни комисии и тези на Общинските избирателни комисии също се очаква да бъде обсъдено днес от парламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини