Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Плевнелиев подписва глобалното споразумение от Париж за климатичните промени

В централата на ООН в Ню Йорк президентът Росен Плевнелиев ще подпише днес от името на България глобалното споразумение от Париж за климатичните промени, съобщи БНТ.

Плевнелиев определи този документ като исторически и от името на държавата ни пое ангажимент Българският парламент да бъде един от първите страни в света, които ще го ратифицират. Официалният кандидат на България за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова също подчерта огромното значение на споразумението за бъдещето на света.

Пред “По света и у нас” генералният директор на ЮНЕСКО и кандидат на България за най-високият пост в ООН Ирина Бокова също определи споразумението от Париж и подписването му днес в Ню Йорк като историческо събитие и подчерта огромната ангажираност на ръководената от нея организация по темите за устойчивото развитие в сферите на науката, образованието и енергетиката.

След дълги и тежки дебати общо 196 държави от целия свят се обединиха в края на миналата година в Париж около общите цели за опазване на климата в дългосрочен план. Президентът Плевнелиев определи този факт като историческо постижение за прогресивното човечество и подчерта важната роля на България в целия процес по взимането на решения.

Глобалното споразумение от Париж за климатичните промени е най-дългосрочният документ, подписван някога от страната ни. Неговият срок на действие е до 2100-ната година.

Днес е и официалната среща на Ирина Бокова с президента Росен Плевнелиев, насочена към действията на българската дипломация в подкрепа на нейната кампания за генерален секретар на ООН.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.