Канадският премиер се боксира в Ню Йорк

Канадският премиер Джъстин Трюдо в четвъртък проведе тренировка в легендарната боксова зала на Боби Глийсън в нюйоркския район Бруклин, съобщи канадската телевизия Си Ти Ви, цитирана от БТВ.

Трюдо се занимава с бокс от детство си. Намирайки се в Ню Йорк, където е на тридневно работно посещение, той не пропусна възможността да проведе тренировка тъкмо на това място.

В петък, в централата на ООН, той ще подпише Парижкото споразумение за климата и реши преди това да "влезете във форма". Трюдо позира пред телевизионните камери и показа татуираният черен гарван върху лявото му рамо.

Боксовият клуб „Глийсън“ е открит през 1937 г. в Южен Бронкс от италианския боксьор Питър Галиарди, по-известен с псевдонима Боби Глисън. В този клуб навремето са тренирали боксовите легенди Мохамед Али, Майк Тайсън и Джейк Ламота.

В него влезе и холивудският актьор Робърт де Ниро за снимките на филма "Разяреният бик" (Raging Bull, 1980) на Мартин Скорсезе, в който се говори за известния американски боксьор от италиански произход, световен шампион сред професионалистите, Джейк Ламота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят